Tuesday, 26 March 2019

Stoti broj časopisa "CQ radioamateri"

Written by Super User on Friday, 27 July 2012 05:50

Već osamnaest godina izlazi zvučni časopis za slijepe "CQ radioamateri", jedini časopis te vrste u srednjoj i jugoistočnoj Europi, u kojem se objavljuju prilozi iz područja radioamaterizma i tehničke kulture. Časopis od svog prvog broja 1995. godine pa do današnjeg stotog broja nastoji približiti tehniku svojim slijepim čitateljima i omogućiti im da sve teme mogu sami čitati i biti upoznati s njima, bez obzira imaju li koga tko bi im eventualno htio čitati. Kako mi je supruga redovito čitala priloge iz Radio HRS-a i Tehničke kulture, u radioklubu sam pričao o zanimljivostima u tim časopisima i primjetio sam veliki interes kod slijepih radioamatera o tim temama, tako da sam došao na ideju da RKS "Louis Braille" počne izdavati zvučni časopis za slijepe radioamatere koji bi u nazivu imao opći radioamaterski poziv CQ, i dodao sam još "radioamateri".

Izvor i više na: www.rks-louisbraille.hr

Počasni član ...

Written by Super User on Friday, 27 July 2012 05:43

9A2UBNa zadnjem hamfestu kod RKS Louis Braille naš član 9A2UB (Stjepan) postao je počasni član njihovog Kluba.

9A7A contest lokacija

Written by Super User on Monday, 17 October 2011 13:19

9A7A contest lokacijaSubotu 15.10.2011. iskoristili smo jako dobro jer smo posjetili kolegu 9A3GS (Stjepana) u Varaždinu. Uz kavu smo popričali, ali osim toga Stjepan nas je odveo do natjecateljste lokacije Radio kluba Varaždin i tamo su nastale ove slike. Autor slika je 9A6JRZ (Zoran), a kao vođa puta bio je 9A2JK (Martin).

Register to read more...

PAN reklama - Đurđevački pijesci

Written by Super User on Sunday, 25 September 2011 06:50

Vjerojetno ste do sada već prepoznali ovu lokaciju - ĐURĐEVAČKI PIJESCI. Znači da se ova lokacija osim za naše aktivnosti pokazala kao dobra i za ispitivanje da li PAN osvježava u pustinjskim uvjetima

http://youtu.be/MfG1J2F1Vdk?hd=1

Reklame

DX cluster

Donatori

Biro-servis

 

Zahvaljujemo tvrtki Biro-servis za donirani servis laserskog pisača.

Obavijest ...

Ove web stranice smještene su na našem hosting prostoru za domenu www.radio-klub-djurdjevac.hr, a isti sadržaj je moguće vidjeti preko web.hamradio.hr/9a1cbk gdje se učitavaju naše web stranice preko frame-a. Zbog toga se i na web.hamradio.hr/9a1cbk vide reklame.

Lov na Picoka 2009

Đurđevački pijesci 2011

Ativnosti iz tvrđave ...

ZRF 2011